Produkty pro výroční torte (5)

Gorgonzola DOP

Gorgonzola DOP

Gorgonzola je sýr s syrovým těstem bílé slámové barvy, jehož zelené žíhání je způsobeno procesem erborinatury, tedy vznikem plísní. V variantě Dolce je krémový a měkký, s jedinečnou a charakteristickou chutí, mírně pikantní. V variantě Piccante má výraznější a silnější chuť, jehož těsto je více erborinované, konzistentní a křehké. Vyrobeno z pasterizovaného mléka pocházejícího z farem nacházejících se v oblasti původu s přídavkem mléčných kultur a vybraných plísní, přirozeně bez laktózy. Je dostupný v klasických formátech.
Tortellini Mignon

Tortellini Mignon

Tortellini mignon di carne jsou mistrovským dílem řemeslné italské kuchyně, symbolem gastronomické kultury Emilia-Romagna. Těsto se rozválí na minimální tloušťku, což těmto malým a elegantním tortellinům dodává jedinečnou lehkost a jemnost. Náplň je vyvážením masa, vařeného šunky, mortadelly a špetky muškátového oříšku. Každá ingredience je pečlivě vybrána a odměřena, aby se zajistila intenzivní a chutná konečná chuť.
BRIE - CANTOREL FRANCIE

BRIE - CANTOREL FRANCIE

Francouzský sýr z kravského mléka, který nese název Brie, regionu ve Francii, kde se vyrábí. Je to produkt z syrového, polotučného a mírně ochuceného mléka, má světlou barvu a charakteristickou bílou plíseň na povrchu.
Uzená Kuřecí Terina

Uzená Kuřecí Terina

Uzená Kuřecí Terina Ref: FINE012 Obsah: 100 g
CELOVÉ HŘÍBKY 25g - SOLENÉ

CELOVÉ HŘÍBKY 25g - SOLENÉ

Houbu, známou jako truffle, je běžný název pro jedlou plodnici několika druhů ascomycetických mykorhizních hub, která se objevuje v více či méně kulovitém tvaru. Houbu může produkovat několik truffle. Některé druhy mají jen málo chuti, zatímco jiné jsou od starověku zvlášť ceněny a vyhledávány. Truffle, ať už vyrostly spontánně nebo pocházejí z zemědělské produkce, jsou velmi žádané gurmány. Černá truffle, nebo truffle z Périgordu, latinsky Tuber melanosporum, se nachází pouze v vápenatých půdách v hloubce 1 až 15 cm u kořenů takzvaných truffierových stromů (dubů, lískových ořechů, lip, habrů...). Vyvíjí se na jaře a roste od miaoût, aby dosáhla zralosti o několik měsíců později. Poté je sbírána (říká se, že je „cavée“) obvykle pomocí truffle psa, prasete nebo mušek.